Zoeken
  • Hof van Vijfeijken

Keek op de Week 1 2020

Beste Hoffers,

Afgelopen zondagavond was ik een beetje onrustig, in positieve zin wel te verstaan.

Wat gaan we doen morgen? Waarom weet in in godsnaam van niets??! Ik weet normaliter hier toch eigenlijk altijd bijna alles? Wat gaan we doen? Wordt het niet te zweverig? Zal het ieder van ons aanspreken? Kunnen we er iets mee? Hoe kunnen ze die analyse analyseren? Het was al zo warm, uiteindelijk toch in slaap gevallen.

Maandagochtend; ik heb er zin in. Op naar het Hof. Zoals wel vaker begint en vordert de dag compleet anders dan bedacht, maar dat maakt het juist zo leuk hier. Tegen de tijd dat de DISC-dames bijna arriveren, krijg ik een mega interessante aanvraag voor een 3-daagse binnen. Handel gaat voor, dus meteen nagebeld (erg geanimeerd gesprek overigens, ook kort over onze heisessie, zij had ook DISC gevolgd maar wilde bewust niets verklappen, da’s nou jammer) en hup, als ’n speer die offerte eruit. Want ik wilde jullie weer ‘es zien na de vakantie, voordat we van start zouden gaan.

Gelukkig was ik niet de enige met vertraging; Susan werd dan wel met de snelle Porsche door Henri gebracht (we hoorden ze al aankomen, de Waterbuffels werden bijna uit hun poel gelanceerd), maar blijkbaar kan zo’n bolide dus ook in de file vanuit Breukelen terecht komen. Irene was ook wat later stond in de app, Stef & Chiel druk met laatste klussen, Bart zat überrelaxed in de zon en Sjoerd nog korte voorbereiding DISC.

Kortom; typisch des Hofs.

Na een korte kennismakingsronde met Daniëlla en Cessy gingen we van start. Wat mij betreft was het vanaf dat moment een kickoff waar we als team, maar zeker ook als individu, wat mee kunnen. Het ontbreekt me nu aan tijd om er verder inhoudelijk op in te gaan; ik hoop in ieder geval dat ieder van jullie er veel aan heeft en ook nog even de volgende zaken wil doen;

  • invullen van het laatste blad (Mijn inzicht, wat ga ik ermee doen, SMART maken). Doe dit voor jezelf. Hoeft niet ingeleverd te worden. Maar wel goed om nu paar dagen na de sessie dit er eens bij te pakken en concreet te maken voor jezelf. Ik vond het in ieder geval prettig om daar nog een moment voor te pakken.

  • bekijk ook zeker nog even - naast het bierviltje - de losse A5 kaart. Hier hebben we tijdens de sessie niet veel aandacht meer aan kunnen besteden. Handig om te lezen hoe je met de diverse kleuren van DISC gedrag om kunt gaan, zowel zakelijk als privé. Best vaak ‘O ja herkenbaar’ van die en die en goed om te weten en toe te passen!

Bij de afsluiting was het helder dat we in de Basisstijlen zelfs 4x groenen/Coördinator hadden, 3x geel/Inspirator en 1x rood/Leider (wie was dat ook al weer?).

In de Responsstijlen lag dat wat meer verdeeld, zie het teamrapport.

Soms hilariteit, soms opperste verbazing, dan weer herkenbaarheid.

Stof tot nadenken en napraten. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte indien er naar aanleiding van deze training wijzigingen/aanpassingen komen. Andersom hoor ik het uiteraard ook graag mocht je zelf nog tips of aanvullingen hebben!

Na de training aan de borrel en wie staat daar in de keuken? Anton, Irene’s man, als chefkok!

Hè, echt waar? Een privékok voor ons als team. Niet normaal, geweldig.

Ik weet niet hoe ’t met jullie zit, maar ik heb zitten smullen. En genoten van prachtig opgemaakte borden, een mooie mix van diverse smaken, vis, vlees, hartigheden, zoetigheden. Resumé; heerlijkheden!

En Sjoerd (en Claudie) konden het nog loslaten ook! Hoe fijn is dat.

Susan kon natuurlijk weer niet te lang stilzitten en liep meteen aan om uit te serveren, dus hup Irene en Chiel er achteraan. Handig; het belletje werd bij Anton neergezet. U belt, wij komen. Daarna liep het weer mooi als vanzelf; ieder doet z’n ding, ieder helpt mee.

Wat een fijn team hebben we toch, ook - en juist - op dit soort momenten.

Alvorens ik stop met dit gezwijmel, denk ik dat ik namens ons allemaal spreek als ik zeg;

Sjoerd, dank je wel dat we deze sessie mochten volgen en daarna van een super diner konden genieten! Zoals Irene ook al in haar appje aangaf; zeker in deze roerige tijd héél bijzonder. Het zegt iets over jou, als werkgever en vooral ook als mens.

Over tot de reguliere orde van de Keek;

Terugblik;

Dinsdag was de redactie van het Brabants Centrum te gast. Sjoerd en Claudie (wellicht beiden met een klein katertje) hebben deze gedraaid en het was een heel fijn gezelschap. Enthousiast, informeel, genoten van de plek en veel buiten gewerkt.

Gister en vandaag is Merijn (kennis van Stef) professionele foto’s aan het maken voor de website en de socials. Ook met drone over Hof gevlogen! Check alvast de site.

Er wordt nu hard gewerkt aan alle mogelijkheden opstellingen in Palais & tent; deze komen op de site. Zowel Corona-proof als alvast voor het tijdperk daarna, waarvan we hopen dat die niet al te lang meer op zich laten wachten.. Het is een flinke klus, zeker met deze temperaturen, maar is hard nodig. Gaan we z.s.m inzetten op alle kanalen.

Vooruitblik;

Vanaf morgenmiddag arriveren er geen Gooise Meisjes, maar Hockeymeisjes.

Ze komen vanuit Alphen a/d Rijn en hebben weekendtoernooi bij MEP. Zestien meiden (17-20 jr) en vier begeleiders. Jongens zijn niet toegestaan haha.

Vanaf 14u hier en zondag na ontbijt vertrek. Ben benieuwd, leuk!

Dat wordt zondagavond dus wel echt aanpoten. Alles moet schoon, alle kamers in gebruik en pubers; zal behoorlijk zooitje zijn. Dus Layton & Monika komen extra voor de ombouw.

Maandag & dinsdag ontvangen we .

GGD was eerste annulering vanwege Covid dus Susan, zie ook werklijst, leuk als je hieraan referereert in welkomstwoord. Fijn dat ze daadwerkelijk terugkomen en weer één van onze eerste gasten zijn met een tweedaagse.

Keer Diabetes2 Om komt donderdag en vrijdag, de eerste start na de vakantie. Zijn we weer erg blij mee zijn.

Maar goed, er zijn weer 4 aanvragen binnen gekomen deze week. En dan is het hier in zuiden nog vakantie. Vanaf aankomende week hopelijk weer meer. Ik houd jullie op de hoogte.

Diversen;

  • We maken de huidige voorraad papieren handdoekjes op en gebruiken daarna gewoon weer de gastendoekjes. Deze worden na ieder gebruik gewassen, dus Corona-proof.

  • Ik zie bij de notities Keek staan “Wel of geen soep lunch”. Weet niet van wie deze is, wel fijn in ieder geval inbreng. Wil degene die deze heeft genoteerd, nog even aan mij laten weten of in groepsapp zetten wat precies de vraag is? Waarschijnlijk of het nu standaard wordt of niet? Of in werklijst zetten wel/geen soep ivm voorbereiding?

  • Ben dus blij met inbreng voor de Keek; graag je eigen initialen erbij vermelden, dan weet ik bij wie ik moet zijn evt. en iets meer info.

Nog twee geintjes zo voor het weekeinde;

Welkomstbord bij Eetbar DIT in Den Bosch op Insta en fotootje die ik tegenkwam op LinkedIn.

Geniet van het weekeinde, ietsjes minder warm. Kunnen we tenminste weer keer lekker pitten.

Groetjes,

Eveline

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Beste Hoffers, Donderdagmiddag 14.05 uur; onze Nieuwsbrief ‘Coronaproof Vergaderen’ gaat er met vliegende vaart uit richting ruim 2200 klanten. Donderdagmiddag 14.07 uur; telefoon rinkelt. “Goedemidda